Hrušov

Organizátori Vás srdečne pozývajú do Hrušova na 26. ročník festivalu ľudovej kultúry „Hontianska paráda“, ktorý sa koná v dňoch 18. – 19. augusta 2023. Počas dvoch festivalových dní si môžete na hrušovských lazoch pozrieť ukážky starých roľníckych prác, žatvu, uhliarov, kamenárov a ochutnať lepníky. Vo večerných hodinách sa návštevníci môžu zabaviť v hontianskych dvoroch pri dobrom jedle a muzike. Na amfiteátri sa Vám predstavia rôzne folklórne súbory zo Slovenska i zahraničia, pričom v piatok je hlavným hosťom Umelecký súbor Lúčnica a v sobotu večer sa predstavia folkloristi z Hontianskeho regiónu, následne folkloristi z Oravského regiónu a záver večera bude patriť Folklórnemu súboru Krtíšan. Podrobný program je zverejnený na webovej stránke obce Hrušov.

Zároveň vám oznamujeme, že na Hontiansku parádu sú zriadené mimoriadne autobusové spoje a to v piatok s odchodom z našej obce o 17:51 a s odchodom z Hrušova o 0:00.
V sobotu z odchodom z našej obce o 9:51 a s odchodom z Hrušova o 14:45 a poobede z odchodom z našej obce o 15:56 a s odchodom z Hrušova o 0:00.